Deze hartige pie is een ideaal om in het weekend op tafel te zetten. Je kunt de vulling eventueel van tevoren maken zodat hij alleen nog in de oven hoeft. Smullen met weinig afwas. Dat is wat we willen in het weekend.

De tekst gaat onder de afbeelding verder.

Dit heb je nodig

250-350 gaar vlees, bijv. (restjes) rollade, kipfilet, rund- of varkensvlees of vleesvervanger
150 gram spekreepjes of vervanger
200 gram verse gesneden snijbonen
100 gram (ong. 8-10) champignons
1 rode paprika
1 grote ui
klein blikje champignonsoep (300 ml)
1 rol Tante Fanny bladerdeeg
2 eetlepels vloeibare margarine
1 losgeklopt ei
zwarte peper uit de molen

Een ovenvaste lage schaal

Daar gaan we

* Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 graden als je oven heet bakt.

De tekst gaat onder de foto verder.


* Snij het gare vlees in plakken en/of stukken. Het hoeft niet zo netjes te zijn.
* Breng in een pan een flinke bodem water aan de kook en doe er de snijbonen in. Laat ongeveer 8 minuten zachtjes koken.
* Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
* Pel de ui en snij in kleine stukjes.
* Snij de champignons in plakken.
* Rol het bladerdeeg uit op het aanrecht.
* Verhit de margarine in een koekenpan en bak op hoog vuur de spekreepjes aan, doe er de champignons bij en laat alles kleuren. Bestrooi met zwarte peper.

De tekst gaat onder de foto verder.


* Temper het vuur een beetje en bak de ui en paprika zo'n 3 minuten mee onder af en toe roeren.
* Laat de snijbonen uitlekken in een vergiet.
* Zet de ovenschaal op de lap bladerdeeg en snij met een mesje rond de vorm langs de rand. Snij al het deeg dat over is in dunne repen.

De tekst gaat onder de foto verder.


* Bedek de bodem van de schaal met het gare vlees.
* Doe er de gebakken spekjes en groenten uit de koekenpan op en verdeel het over de vleesplakken.

De tekst gaat onder de afbeelding verder.


* Verdeel er de uitgelekte snijbonen over en bestrooi met zwarte peper.
* Open het blikje soep en leeg het over de snijbonen. Verdeel de ragout-achtige massa over de vorm en strijk het glad. Bestrooi nogmaals met wat zwarte peper.

De tekst gaat onder de afbeelding verder.


* Leg de ronde deeglap erover en verdeel over de deeglap de overgebleven repen deeg in een ruitvorm of een ander figuur. Stop de randen in, tijdens het bakken krimpt het deeg nog wat.
* Klop het ei los en bestrijk het deeg met een (boter)kwast.
* Snij met een scherp mesje her en der een paar sleufjes in het deeg zodat de stoom kan ontsnappen.

De tekst gaat onder de foto verder.


* Bak de pie in het midden van de oven in 15-20 minuten tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is. Niet te bleek uit de oven halen!
* Snij royale taartpunten en schep de rest van de vulling ook op de borden, naast het deegdakje.